5-smartphones-me-megali-diarkia-zois-tis-batarias-θήκες-κινητών
ΤΑΞΙΔΙΑ

5 smartphones με μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Πάρτε μια από τις συσκευές  με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τηλεφώνου (θήκες κινητών) και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ποτέ για φορτιστή. Ένα τηλέφωνο χρειάζεται να αντέξει 11,5 ώρες στην απαιτητική δοκιμή μπαταρίας μας για να φτάσει σε αυτή τη λίστα, και αυτό μεταφράζεται σε ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πέραν αυτού για καθημερινή χρήση του τηλεφώνου.

Επειδή η μακροζωία ενός τηλεφώνου είναι τόσο σημαντική για τους αγοραστές, οι κατασκευαστές τηλεφώνων στρέφονται σε ολοένα και μεγαλύτερες μπαταρίες για να διατηρήσουν τις συσκευές τους σε λειτουργία. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε τηλέφωνα με τεράστια πακέτα ισχύος 5.000 mAh, είτε πρόκειται για κορυφαίες συσκευές είτε για οικονομικές συσκευές. Ωστόσο, οι μεγάλες μπαταρίες δεν σημαίνουν πάντα τηλέφωνα μεγάλης διάρκειας — χρειάζεστε καλή διαχείριση ενέργειας για να είστε μεταξύ των συσκευών με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου.

1. Asus ROG Phone 6 Pro

Με μπαταρία 6.000 mAh, θα περίμενε κανείς ότι το Asus ROG Phone 6 Pro θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα με φόρτιση. Αλλά αυτό το τηλέφωνο παιχνιδιών ξεπερνά τις προσδοκίες μας διαρκώντας 15,5 ώρες στη δοκιμή μπαταρίας . Ακόμη πιο εντυπωσιακό, κατέγραψε εκείνη τη στιγμή με ενεργοποιημένο τον προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης και το ROG Phone 6 Pro είναι σε θέση να αυξήσει αυτόν τον ρυθμό στα 167 Hz.

Απενεργοποιήστε τον προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης και κλειδώστε το τηλέφωνο στα 60 Hz και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας επεκτείνεται ακόμη περισσότερο — το τηλέφωνο διήρκεσε σχεδόν μία ώρα περισσότερο στη δοκιμή μπαταρίας, φτάνοντας σχεδόν το όριο των 16,5 ωρών. Αυτή είναι η καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που έχουμε δει εδώ και περίπου πέντε χρόνια.

Όταν έρθει η ώρα της φόρτισης, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να θέσετε σε λειτουργία την μπαταρία του ROG Phone 6 Pro. Χάρη στην ενσύρματη φόρτιση 65 W, μόλις 15 λεπτά φόρτισης επέστρεψαν στο 44%.

Κατασκευασμένο για gamers, το Asus ROG Phone 6 δεν θα εξαντληθεί ποτέ η μπαταρία, ακόμη και εν μέσω μιας μαραθώνιας συνεδρίας gamin. Αλλά έχει αρκετή δύναμη και για εμάς τους υπόλοιπους, όταν θα κυκλοφορήσει τους επόμενους δύο μήνες.

2. Nubia RedMagic 6

Μπορούμε να διαφωνήσουμε για το αν χρειάζεστε πραγματικά ένα τηλέφωνο παιχνιδιών, αλλά ένα πράγμα που μάθαμε είναι ότι τα τηλέφωνα παιχνιδιών προσφέρουν γενικά μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Το Nubia RedMagic 6 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την παρατήρηση.

Όσο εντυπωσιακό κι αν ήταν το αποτέλεσμα σχεδόν 13,5 ωρών του RedMagic 6 στη δοκιμή μπαταρίας μας, είμαστε ακόμα πιο ενθουσιασμένοι από αυτό που συνέβη όταν ενεργοποιήσαμε τη γρήγορη ανανεωτική οθόνη του gaming τηλεφώνου. Ναι, ο χρόνος μειώθηκε καθώς οι ταχύτεροι ρυθμοί ανανέωσης καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία, αλλά το RedMagic 6 παρέμεινε για 11 ώρες και 49 λεπτά στα 120 Hz και 11 ώρες και 16 λεπτά στα 165 Hz. Και οι δύο αυτές φορές θα ήταν αρκετά καλές για να προσγειωθείτε σε αυτήν τη λίστα.

Άλλα χαρακτηριστικά του Nubia RedMagic 6 δεν είναι τόσο εντυπωσιακά — κοιτάξτε αλλού αν θέλετε καλές κάμερες με το ακουστικό σας — αλλά ποτέ δεν θα φοβάστε ότι θα μείνετε χωρίς ισχύ με αυτό το τηλέφωνο παιχνιδιών.

3. Moto G Power 2022

Η Motorola συνεχίζει να παράγει νέες εκδόσεις του Moto G Power και αν τα αποτελέσματα αποδίδουν διάρκεια ζωής μπαταρίας πολλών ημερών, τότε γιατί όχι; Όπως και οι προκάτοχοί του, το Moto G Power διαρκεί πολύ στη δοκιμή της μπαταρίας μας, αν και υποφέρει από την ίδια αργή φόρτιση με άλλα τηλέφωνα της σειράς Moto G.

Το Moto G Power διατίθεται με Android 11, αλλά θα λάβει ενημέρωση για το Android 12. Τουλάχιστον η έκδοση του 2022 διατίθεται με 64 GB στην έκδοσή του 199 $, διπλασιάζοντας τον αποθηκευτικό χώρο που θα αποκτούσατε από το 2021 Moto G Power σε αυτήν την τιμή.

4. Asus Zenfone 9

Ακριβώς επειδή το Asus Zenfone 9 είναι μια συμπαγής συσκευή δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συσκευάσει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας στο λεπτό πλαίσιο του. Η τελευταία ναυαρχίδα της Asus διήρκεσε περισσότερες από 13 ώρες στη δοκιμή μπαταριού μας με ενεργοποιημένο τον προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης.

Αυτό θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό, αλλά το Zenfone 9 τα έκανε όλα αυτά χωρίς να στραφεί σε μια δυνατή μπαταρία για βοήθεια. Το πακέτο τροφοδοσίας των 4.300 mAh σίγουρα δεν τσιγκουνεύεται τη χωρητικότητα, αλλά σε σύγκριση με τις κυψέλες των 5.000 mAh που θα βρείτε σε αυτήν τη λίστα με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου, είναι σαφές ότι η Asus έχει εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει ότι το Zenfone 9 αξιοποιεί στο έπακρο κάθε χρέωση.

Στο μέτωπο φόρτισης, το Zenfone 9 υποστηρίζει ταχύτητες 30W και η Asus περιλαμβάνει φορτιστή με το τηλέφωνό της. Αυτό θα σας επιτρέψει να γεμίσετε την μπαταρία του τηλεφώνου αρκετά γρήγορα — όχι ότι θα χρειαστεί να φορτίζετε πολύ συχνά αυτό το συμπαγές τηλέφωνο.

5. Nubia RedMagic 6S Pro

Όπως το RedMagic 6 που κυκλοφόρησε πριν από αυτό, η παραλλαγή RedMagic 6S Pro συνθλίβει απόλυτα τη δοκιμή της μπαταρίας μας, που διήρκεσε 13 ώρες και 13 λεπτά όταν η οθόνη είχε ρυθμιστεί στα 60 Hz. Ακόμα καλύτερα όμως, το 6S Pro δεν είχε σχεδόν τόσο μεγάλη πτώση όταν ενεργοποιήσαμε ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης όπως το RedMagic 6. Με την οθόνη του ρυθμισμένη σε ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, το RedMagic 6S Pro άντεξε για 12 ώρες και 50 λεπτά.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

avatar

Μου αρέσει η επικαιρότητα, είναι τόσο ερεθιστική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.