apofraxi-apochetefsis-kan-to-monos-sou-odigies-vima-vima
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Απόφραξη Αποχέτευσης, Κάν’ το μόνος σου – Οδηγίες Βήμα-Βήμα

Απόφραξη Αποχέτευσης, Κάν’ το μόνος σου – Οδηγίες Βήμα-Βήμα

Η απόφραξη αποχέτευσης είναι μια όχι και τόσο ευχάριστη διαδικασία, αλλά επειδή οι σωληνώσεις φράζουν ότι και να κάνουμε, οι Αποφράξεις Γλυφάδας Αντωνίου μας συμβουλεύουν πως να κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι ή στο γραφείο απόφραξη αποχέτευσης βήμα βήμα.

Για να δείτε τι πρέπει να κάνετε, διαβάστε παρακάτω.

Όλοι γνωρίζουμε τα προειδοποιητικά σημάδια. Ο νεροχύτης αργεί λίγο περισσότερο για να αποστραγγίσει. Αρχίζετε να παρατηρείτε το νερό που συγκεντρώνεται γύρω από τα πόδια σας στο ντους. Και τις οσμές. Οι περίεργες, δυσάρεστες οσμές. Είναι όλα ενδείξεις ότι μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσετε μια φραγμένη αποχέτευση. Και ξαφνικά μια μέρα, έκρηξη. Η αποχέτευσή σας έχει βουλώσει πλήρως. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσετε γρήγορα μόνοι σας!

Αρχικά, αφαιρείτε την περίσσεια μαλλιών και το κουβάρι υπολειμμάτων που έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια της αποχέτευσης. Δοκιμάστε κάποιο υγρό διαλυτικό. Αν ούτε το αυτό βοήθησε, τότε λάβετε μέτρα μόνοι σας για απόφραξη αποχέτευσης. Πριν καταφύγετε σε κάποιον τεχνικό έκτακτης ανάγκης δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους μόνοι σας.

1. Καλώδιο ή σύρμα

Αρκετά απλά, αλλά εκπληκτικά αποτελεσματικό. Πάρτε μια συρμάτινη κρεμάστρα και ισιώστε την όσο καλύτερα μπορείτε. Στη συνέχεια, λυγίστε το ένα άκρο για να δημιουργήσετε ένα μικρό άγκιστρο και ξεκινήστε την αλιεία. Θα πρέπει να μπορέσετε να βγάλετε όλες τις τρίχες και τα άσχημα πράγματα έξω από την αποχέτευση. Θυμηθείτε, πάντα θέλετε να τραβάτε το κουκούλι έξω, μην το πιέζετε περισσότερο προς τα μέσα.

2. Σόδα ψησίματος και ξίδι

Ανακατέψτε το 1/3 του φλιτζανιού μαγειρικής σόδα με το 1/3 του φλιτζανιού ξίδι σε ένα κύπελλο. Θα αφρίσει αμέσως, οπότε θα πρέπει να το χύσετε μέσα στη φραγμένη αποχέτευση. Η ενεργητική δράση θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τριχών και της βρωμιάς που έχει προσκολληθεί στον σωλήνα. Αφήστε το να καθίσει για μια ώρα ή ακόμα και μια μέρα, αν μπορείτε. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

3. Βραστό νερό

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συμβουλή από αυτό. Βάλτε το βραστήρα και βράστε το νερό. Ρίξτε το αργά μέσα στην αποχέτευση κάνοντας παύση ενδιάμεσα, επιτρέποντας στο ζεστό νερό να αποφράξει για μερικά δευτερόλεπτα μεταξύ κάθε ρίψης. Αυτός είναι συνήθως ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για απόφραξη αποχέτευσης. Εάν σας έμεινε νερό, πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι.

4. Καυστική σόδα

Φορέστε γάντια από λάστιχο και προστασία ματιών. Η καυστική σόδα (επίσης γνωστή ως υδροξείδιο του νατρίου) μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα χημικά εγκαύματα. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από το τοπικό κατάστημα υλικών, αλλά πάντα να το χειρίζεστε με προσοχή. Ρίξτε 3/4 λίτρα κρύου νερού σε ένα κουβά σφουγγαρίσματος, και στη συνέχεια προσθέστε 3 φλιτζάνια καυστικής σόδας. Ανακατέψτε καλά με ένα παλιό ξύλινο κουτάλι. Θα αρχίσει να αφρίζει και να διογκώνεται. Ρίξτε το στο φραγμένο αποχετευτικό σωλήνα και αφήστε το για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την αποχέτευση με βραστό νερό. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Η απόφραξη αποχέτευσης δεν είναι πάντα ένα πρόβλημα που μπορούμε να διορθώσουμε μόνοι μας. Αν δείτε ότι το πρόβλημα επιμένει καλέστε τις Αποφράξεις Γλυφάδας Αντωνίου για να ησυχάσετε μια για πάντα!

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

Μυρίζει η αποχέτευση σας; 5 εύκολοι τρόποι ώστε να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία!

avatar

Μου αρέσει η επικαιρότητα, είναι τόσο ερεθιστική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.