επισκεφτείτε-Σαντορίνη-Αύγουστο
ΤΑΞΙΔΙΑ

Επισκεφτείτε τη Σαντορίνη τον Αύγουστο!

Επισκεφτείτε τη Σαντορίνη τον Αύγουστο!

Τα πράγματα αρχίζουν να επανέρχονται στην ομαλότητα τον Σεπτέμβριο. Είναι ακόμα πολυάσχολο σαν νησί, αλλά όχι τόσο όσο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και μπορείτε σχεδόν να αισθανθείτε την ανακούφιση στον αέρα που η Σαντορίνη – Santorini private tour – έχει ξεπεράσει ξανά την υψηλή σεζόν!

Αυτός ο μήνας είναι μια καλή στιγμή για επίσκεψη εάν θέλετε να πάρετε λίγο ήλιο στα τέλη του καλοκαιριού. Ο άνεμος έχει λίγα μελτέμια και ο καιρός είναι καλός, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι μια σχεδόν τέλεια εποχή του χρόνου. Επίσης, σύμφωνα με το Santorini Easy Rent, οι τιμές για  ενοικιάσεις αυτοκινήτων ακόμα και τον Αύγουστο παραμένουν χαμηλές!

 

Δραστηριότητες και μέρη για φαγητό στη Σαντορίνη τον Αύγουστο

Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Σεπτέμβριο – Λιγότεροι τουρίστες από την περίοδο αιχμής. Ξενοδοχεία επιστρέφουν στην τιμή. Ο καιρός και η θάλασσα είναι ακόμα ζεστές.

Μειονέκτημα για την επίσκεψη στη Σαντορίνη το Σεπτέμβριο – Κανένα πράγματι, αν και αργότερα το Σεπτέμβριο είναι καλύτερο να αποφύγετε τις διακοπές των διακοπών με τις αρχές του μήνα.

Επιπλέον: Ο Σεπτέμβριος είναι ένας υπέροχος μήνας για να επισκεφθείτε τα ελληνικά νησιά. Διαβάστε εδώ τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά που θα επισκεφθείτε τον Σεπτέμβριο.

 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την έναρξη της χαμηλής σεζόν, οπότε μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στο ξενοδοχείο σας.

Τα πλήθη είναι επίσης πιο αδύνατα και συχνά θα έχετε τον εαυτό σας ένα κομμάτι παραλίας. Είναι αρκετά ζεστό εκείνη την εποχή του χρόνου; Απλώς – αλλά ίσως όχι 100% αξιόπιστο.

Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο – Πάρτε μερικές ωραίες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Σαντορίνη και πτήσεις. Ακόμα ζεστό για την εποχή του χρόνου.

Μειονέκτημα για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο – Μερικές επιχειρήσεις άρχισαν να κλείνουν για το έτος έως το τέλος του μήνα.

Η Σαντορίνη είναι μια από τις επιλογές μου για τα καλύτερα ελληνικά νησιά που επισκέπτονται τον Οκτώβριο.

 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

Πεζοπορία από τα Φηρά στην Οία. Οι απόψεις είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος ήταν μια πολύ ήσυχη στιγμή, αλλά στην πραγματικότητα αυξάνεται η δημοτικότητα. Τόσο πολύ που πολλά εστιατόρια επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτά όλο το χρόνο.

Οι τιμές του ξενοδοχείου εξακολουθούν να μειώνονται και ο ήλιος εξακολουθεί να λάμπει (με λίγη βροχή από καιρό σε καιρό), οπότε μπορεί να είναι ένας καλός μήνας εάν θέλετε να ξεφύγετε από το κρύο του χειμώνα.

Επισκέφθηκα τη Σαντορίνη τον Νοέμβριο μερικά χρόνια πίσω, και βρήκα τον καιρό να είναι καλός εκείνη την εποχή του χρόνου. Ήταν επίσης ο ιδανικός μήνας για να περπατήσετε από τα Φηρά στην Οία κατά μήκος της καλντέρας. Η ζέστη του Ιουλίου όταν επανεξετάσαμε το 2020 δεν με ενθάρρυνε να κάνω την ίδια αύξηση!

Μια άλλη παρατήρηση, είναι ότι οι απόψεις της καλντέρας φαινόταν σαφέστερες τον Νοέμβριο από ό, τι τον Ιούλιο. Ίσως επειδή ο άνεμος ήταν λιγότερο έντονος και δεν έκανε τον αέρα τόσο θολό.

 

Σαντορίνη το χειμώνα

Τα ελληνικά νησιά ήταν παραδοσιακά καλοκαιρινές μόνο ταξιδιωτικοί προορισμοί. Ωστόσο, με αυξανόμενο αριθμό τουριστών, το νησί της Σαντορίνης αναπτύσσεται αργά ως ένα χρόνο γύρω από τον προορισμό.

Η επίσκεψη στη Σαντορίνη το χειμώνα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, είναι πολύ φθηνότερο να μείνετε σε ξενοδοχεία στη Σαντορίνη το χειμώνα από ό, τι το καλοκαίρι. Επιπλέον, είναι επίσης ευκολότερο να βρείτε καταλύματα στη Σαντορίνη κατά τους χειμερινούς μήνες. Το μεγαλύτερο μπόνους όμως είναι ότι υπάρχουν πολύ λιγότεροι άλλοι τουρίστες.

Αν σκοπεύετε να πάτε στη Σαντορίνη το χειμώνα, θα πρέπει να έχετε κατά νου κάποια πράγματα. Ενώ θα υπάρχουν μερικά μπαρ και εστιατόρια ανοιχτά, μερικά θα παραμείνουν κλειστά για τους χειμερινούς μήνες στη Σαντορίνη. Επίσης, δεν θα βρείτε ανοιχτό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Οι περιοχές παραθαλάσσιου θέρετρου όπως το Καμάρι ενδέχεται επίσης να είναι κλειστές.

Προσωπικά, μου άρεσε να ταξιδεύω στη Σαντορίνη τον Νοέμβριο. Ήμουν ίσως τυχερός με το κλίμα και τον καιρό, αλλά πραγματικά απόλαυσα όλες αυτές τις υπέροχες απόψεις χωρίς κανένα από τα πλήθη που ταιριάζει!

Χρησιμοποιήστε τα παραπάνω ως οδηγό για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη και αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω εάν έχετε άλλες ερωτήσεις.

 

Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι ταξιδιωτικοί οδηγοί που μπορεί να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το ταξίδι σας:

 

Διακοπές στη Σαντορίνη με αυξημένα μέτρα προστασίας

  1. Από την 1η Ιουλίου, διεθνείς πτήσεις ενδέχεται να φτάσουν σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο στην Ελλάδα. (Αρχικά, μπορούσαν να προσγειωθούν μόνο στα Διεθνή Αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης)
  2. Οι απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύονται έως τις 15 Ιουλίου, αλλά επιτρέπονται οι πτήσεις για τα αεροδρόμια των νησιών, όπως και της Σαντορίνης.
  3. Στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η είσοδος είναι ανοιχτή στους επισκέπτες μόνο στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Τα υπόλοιπα θα είναι ανοιχτά σε άτομα που ταξιδεύουν για εξαιρετικούς λόγους.
  4. Στα σύνορα με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία, η είσοδος επιτρέπεται μόνο για εξαιρετικούς λόγους.
  5. Τα λιμάνια εισόδου Πάτρα και Ηγουμενίτσα είναι ανοιχτά.

 

Πώς μπορείτε να ταξιδέψετε για τη Σαντορίνη

  • Όλοι οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να έχουν συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα εντοπισμού επιβατών 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.
  • Οι ταξιδιώτες θα υποβληθούν σε τυχαία δειγματοληψία (δοκιμή Covid-19) κατά την είσοδό τους στη χώρα και πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Τα πρωτόκολλα βασίζονται σε ανάλυση και αξιολόγηση επιδημιολογικών δεδομένων που ετοίμασαν Έλληνες γιατροί και μηχανικοί.
  • Επιπλέον, συνολικά 126 αξιωματικοί του ιατρικού σώματος των Ένοπλων Δυνάμεων θα τοποθετηθούν σε 22 αεροδρόμια και 4 σημεία εισόδου κρουαζιερόπλοιων από την 1η Ιουλίου για να βοηθήσουν στη συλλογή δειγμάτων για διαγνωστικές δοκιμές Covid-19.
  • Το ιατρικό σώμα θα είναι σε υπηρεσία σε αυτά τα σημεία για τρεις μήνες, μετά από αίτημα για βοήθεια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι αξιωματικοί θα εμπλακούν μόνο στη συλλογή δειγμάτων, ενώ ο αριθμός των εξετάσεων και η περαιτέρω επεξεργασία τους είναι αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

 

Ο Πέτσας πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην ΕΕ, διατηρεί το δικαίωμα να επανεξετάσει τις πολιτικές της σε αυτά τα ζητήματα βάσει των επιδημιολογικών εξελίξεων δεδομένων».

 

Ίσως θέλετε επίσης να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου, το οποίο θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τις ελληνικές διακοπές στη Σαντορίνη με περισσότερες λεπτομέρειες. Για αυτό, μοιράζομαι τα καλύτερα από το blog!

 

Δείτε περισσότερα για Santorini Tours

avatar

Μου αρέσει η επικαιρότητα, είναι τόσο ερεθιστική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.