Στόχος είναι ένα πανευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τις αεροπορικές μεταφορές – Newsbeast
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στόχος είναι ένα πανευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τις αεροπορικές μεταφορές – Newsbeast


Δύο είναι τα ζητούμενα για τον ελληνικό τουρισμό μετά την άρση των περιορισμών λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπως ανέφερε μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

Όπως είπε, αυτά (τα ζητούμενα) είναι «η δημιουργία ενός πακέτου ενίσχυσης του τουριστικού κλάδου και ο ευρωπαϊκός συντονισμός για τις αεροπορικές μεταφορές, ώστε να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις του ιού». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Στόχος είναι να υπάρχει ένα πανευρωπαϊκό πρωτόκολλο επιβίβασης επιβατών υγειονομικού χαρακτήρα».

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το θέμα του τουρισμού έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα, χάρη στις επίμονες ενέργειες της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Περαιτέρω, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για απαγόρευση εισόδου σε άτομα προερχόμενα από συγκεκριμένες χώρες, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Εξάλλου, όπως σημείωσε, είναι σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό να υπάρξει συντονισμός στο άνοιγμα των συνόρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε στη συνέχεια ότι, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του ιού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φαίνεται να προκρίνεται η ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών μέσα από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μοιράζεται μέσα από τα γνωστά ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ.

Προανήγγειλε διόρθωση του προϋπολογισμού και επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ εκτίμησε ότι στη χώρα θα διατεθούν περισσότερα χρήματα σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Εξήγησε δε ότι για χώρες με μεγάλα ποσοστά δημόσιου χρέους, όπως η Ελλάδα, στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών να δοθεί μέσω απευθείας επιδοτήσεων παρά μέσω δανειοδότησης.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τον αυξημένο βαθμό εμπιστοσύνης που δείχνει πια η ελληνική κοινωνία στις αρχές του κράτους, τις αρχές ασφαλείας και το ΕΣΥ, χάρη στις συντονισμένες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Source link

avatar

Μου αρέσει η επικαιρότητα, είναι τόσο ερεθιστική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.